Resor till riktigt bra priser
Tunis

Välkommen till den levande staden Tunis

Medelhavsspelen, de afrikanska fotbollsmästerskapen, toppmötet mellan EU och Medelhavsländerna, Arabförbundets toppmöte - det är bara några av de stora internationella evenemang som har hållits i TUNIS på senare år.

Tunisiens huvudstad är mångfacetterad och välkomnande och här finns massor att se och uppleva. Medinan liksom närliggande Kartago och konstnärsbyn Sidi Bou Saïd.

Tunis - en framåtblickande metropol

Med sin urbana prägel och moderna infrastruktur har Tunisiens huvudstad i dag karaktären av en framtidsstad. Medan stadens centrum har fått en ansiktslyftning växer många nya stadsdelar fram i dess utkanter, exempelvis
Berges du Lac, där sociala träffpunkter samsas med företagskontor och bostadskvarter. De mest prestigefyllda internationella hotellkedjornas skyltar syns numera här och var i staden som blivit ett eftertraktat mål för affärs-och konferensresor.

Strövtåg i Tunis

Det är behagligt att leva i Tunis. De gamla europeiska kvarteren som byggdes vid 1900-talets början har blivit ett pittoreskt område som sjuder av liv och är en mötesplats för alla promenader mellan caféer och affärer och mellan konditorier och små restauranger. Den nyligen upprustade Bourguibaavenyn utgör själva ryggraden i området, skuggad av fikusträd som prasslar av otaliga småfåglar. Inte långt därifrån ligger den centrala marknadsplatsen som är värd en omväg på grund av sin atmosfär och sin explosion av färger och dofter.

Ett av världens största arkeologiska museum

Tunis kan skryta med att äga ett av världens största arkeologiska museer, Bardo-museet. Museet har olika avdelningar för antiken, forntiden och den islamiska konsten och är berömt för sin samling med tusen mosaiker från romartiden.

Värld av kontraster
Medinan är en värld av kontraster. Efter det sjudande folklivet i soukerna kan man ta en kopp te eller moriskt kaffe i lugnet på något öppet café i ett gammalt hus. I utkanten av staden kan man ägna sig åt shopping på ett modernt köpcentrum, om man inte föredrar svalkan och den godlynta stämningen i Parc du Belvédère och dess djurpark.

Kulturliv

Tunis är en stad som hela tiden återvänder till sitt gamla kulturarv och samtidigt är öppen för vår tids kulturella strömningar. Här finns en uppsjö av kulturevenemang och kulturella besöksmål. Mitt i medinan har kulturlokaler och utställningsgallerier öppnat i gamla byggnader, framför allt i palats och fina hem i arabisk-andalusisk stil. Varje år anordnas också konserter i samband med Medinafestivalen.

Lokal och internationell kultur
Inte långt från de gamla kvarteren ligger Stadsteatern, som byggdes 1902 och är ett sällsynt exempel på monumental arkitektur i art nouveau-stil. Här hålls ofta konserter och uppträdanden. På en rad andra platser anordnas såväl lokala som internationella kulturevenemang.

Varierat boende

Hotellutbudet i huvudstaden har på senare år moderniserats och blivit mer varierat, så att det numera omfattar allt från klassiska stadshotell till stora affärs- och konferenshotell. Vissa hotell har avancerad teknisk utrustning och sofistikerade anläggningar för friskvård och rehabilitering.

Kontaktinformation

Öppettider: Måndagar–Fredagar 10:00 till 17:00

Företagsinformation
Organisationsnummer: 556934-2628

Wennerbergsgatan 10, 3tr.
S-112 58 Stockholm

Kontakta oss
Mobile: +46-73-970 34 12
E-post: info@hirondelle.se
Hemsida: www.hirondelle.se