Resor till riktigt bra priser

Hammamet

Mitt i denna välmående region ligger halvön Cap Bon med ett grönskande landskap som präglas av det milda havsklimatet. HAMMAMET är en stor semesterort som är känd för sina långa finkorniga sandstränder och för havets turkosskiftande skönhet. Staden har en särskild charm, med sin medina som omges av gyllengula stadsmurar och trädgårdarna där bougainvilla tävlar med hibiskus, kaktéer och jasminbuskar.

Med sin stadsmur som sköljs av vågorna och sin mäktiga borg från 1400-talet kan Hammamets medina erbjuda besökarna charmfullt vindlande gränder där tiden tycks ha stannat. Läs mer!

Besök i Hammamet
Hammamet är en mycket charmig stad, med blåmålade dörrar som kontrasterar mot de bländande vita husväggarna
som öppnar mot vackra butiker, konstgallerier och små museum med traditionella dräkter.

Hantverk och traditioner
Hammamet är en stad som formats under påverkan av många olika kulturer, förankrade i en tunisisk tradition som tar
sig uttryck i de praktfulla traditionella dräkterna, den raffinerade kokkonsten och medinornas och de gamla husens charm.

Hammamets kulturcentrum

Runt omkring breder en attraktiv badort ut sig, där affärer och fritidsanläggningar ligger vägg i vägg med vackra blomsterprydda villor. Den rumänske aristokraten Georges Sebastians villa har nu blivit Hammamets internationella kulturcentrum, där man regelbundet anordnar utställningar.

En aktiv semester
I Hammamet finns obegränsade möjligheter till fritidsaktiviteter. Havets alla attraktioner står till förfogande, tack vare de fina stränderna och det stora utbudet av aktiviteter på olika vattensportcentra. Andra aktiviteter som erbjuds är till exempel båtturer, djuphavsdykning, ridning och spel på Hammamets kasino.

Livligt nattliv

Små typiska restauranger erbjuder traditionella tunisiska rätter och ett stort urval av fisk och skaldjur. På sommaren är folklivet särskilt livligt i Hammamet nattetid, tack vare de många restaurangerna och nattklubbarna, men framför allt i samband med den internationella festivalen då kända namn ur musik-, teater- och dansvärlden gästar
staden.  

Boende och konferens
De många logimöjligheterna i Hammamet, med allt från små familjehotell till stora lyxhotell, gör att alla kan få en intensiv semesterupplevelse. Med sina många attraktioner är Hammamet idealiskt för konferensarrangemang.
Här finns ett stort urval högklassiga hotell, en kongresshall och flera samlingslokaler med kapacitet för upp till tusen kongress- eller konferensdeltagare.

Hotell Nesirine

Hotell Phenicia

Hotell Sinbad

Idealiskt för golf

Golfspelare kommer att trivas i området kring Hammamet. Badorten har två stora golfbanor som breder ut sig över de böljande gröna kullarna Citrus (36 hål, en 9-håls korthålsbana och en övningsbana) och Yasmine Golf  (18-hålsbana och 9-håls nybörjarbana).

Hälso- och skönhetsbehandlingar
Hammamet har också thaloassoterapianläggningar som erbjuder ett brett utbud av behandlingar, med allt från behandling med havsvatten till österländsk massage.

Kontaktinformation

Öppettider: Måndagar–Fredagar 10:00 till 17:00

Företagsinformation
Organisationsnummer: 556934-2628

Wennerbergsgatan 10, 3tr.
S-112 58 Stockholm

Kontakta oss
Mobile: +46-73-970 34 12
E-post: info@hirondelle.se
Hemsida: www.hirondelle.se