Resor till riktigt bra priser

Sousse

SOUSSE är en stad full av kontraster, på samma gång historisk och modern och full av liv. Stadens välbevarade Medina gör ett starkt intryck med sina gyllenfärgade stenmurar som vetter mot havet, sina souker och gränder och sina monument med ålderns patina, medan de moderna stadsdelarna signalerar fart och fläkt med palmkantade avenyer, hamnen och en mängd affärer och träffpunkter.

Aktiv semester
I Sousse finns många olika aktiviteter att välja mellan golf, segling, tennis och ridsport är några exempel. Golfbanor i Port El Kantaoui och Monastir ligger endast 8 km från Sousse. På olika vattensportcentra erbjuds en hel rad aktiviteter och den som gillar sportdykning kan utforska lättillgängliga, storslagna och färgstarka dykvatten. I Sousse kan du även njuta av ett livligt nattliv.

Avkoppling och vila
Vill man däremot ha avkoppling och vila står flera SPA- och thalassoterapi anläggningar till förfogande. Och du kommer inte att tröttna på att flanera längs strandpromenaden och beundra den gamla Medinan och dess historiska monument. Säkert kommer du också att fascineras av de närliggande beduinbyarna. Sousse har också ett idealiskt läge för ett stort antal utflykter i hela Tunisien.

Nya exotiska behandlingar

Sousse var först i Tunisien med thalasso terapi och öppnade 1994 en första anläggning, belägen vid en fantastisk strand i nära anslutning till stadskärnan. På thalassoterapi anläggningarna i Sousse kan du bekanta dig med nya och exotiska behandlingar som reiki, kalifornisk massage, ayurveda och shiatsu. Exklusiva skönhetsbehandlingar finns också att tillgå. Vare sig det gäller en behandling för att koppla av, komma i form eller i något särskilt syfte, erbjuder dessa anläggningar givetvis hela spektrat av klassiska thalassoterapi behandlingar, som bubbelbad, alginpackningar, inhalation och olika typer av hydromassage. Allt detta i en exklusiv och ljus miljö och med en leende och mycket skicklig behandlingspersonal.  

Medinan och de historiska monumenten

Av de olika sevärdheter som Sousse har att erbjuda är Medinan den klart förnämsta. Innanför sina skyddsmurar är Medinan fullständigt bevarad och omfattar en rad monument av högsta dignitet. Ribaten är en fästning från 700-talet, ursprungligen avsedd att inhysa en grupp muslimska asketer som hade till uppgift att bevaka kusten. År 821 lät den aglabidiske emiren Ziyadet Allah bygga till ett vakttorn. År 1968 restaurerades ribaten så att den återfick sitt ursprungliga skick. Stora moskén uppfördes av den aglabidiske emiren Abou El Abbès Mohamed år 850. De bröstvärnsförsedda kvaderstensmurarna är i hörnen försedda med tjocka runda torn och får byggnaden att likna en fästning. Soukerna är delvis täckta och löper tvärs igenom Medinan, innehållande hantverksbodar och moriska caféer om vartannat.

Kasban

Kasban är ett imponerande citadell som byggts ut under seklernas lopp och som dominerar hela medinan från toppen av en höjd. Det höga fyrkantiga tornet, Tour Khalef, är en manar (fyr) som uppfördes 859. Från toppen av det 30 meter höga tornet kan besökaren beundra panoramautsikten över hela staden och inlandet. Museet, i närheten av Tour Khalef, innehåller en stor samling mosaik som till stor del kommer från utgrävningsområdet i El Jem. Koubban är en unik byggnad som uppfördes på medeltiden, med en stor kupol täckt av sicksack mönstrade räfflor. Museet för hantverk och folkliga traditioner har inretts i ett före detta karavanhärbärge i nära anslutning till Koubban. Här skildras det traditionella livet (giftermål, olika yrken, osv.) med hjälp av gamla bruksföremål.

Välbevarade katakomber
Inte långt från Medinan ligger en annan av stadens historiska skatter, katakomberna, bättre bevarade än Roms katakomber och med 240 gravgallerier på en sträcka av fem kilometer.

Kontaktinformation

Öppettider: Måndagar–Fredagar 10:00 till 17:00

Företagsinformation
Organisationsnummer: 556934-2628

Wennerbergsgatan 10, 3tr.
S-112 58 Stockholm

Kontakta oss
Mobile: +46-73-970 34 12
E-post: info@hirondelle.se
Hemsida: www.hirondelle.se